U proizvodnom programu poduzeća nalazi se čitav spektar odljevaka za različite primjene i to u klasi nelegiranih, niskolegiranih i visokolegiranih čelika. Mogućnosti lijevanja se nalaze u području od 1- 13000 kg netto težine odljevka.
Osnovna proizvodna područja se baziraju na odljevcima za: brodogradnju, strojogradnju, vagonogradnju, ventilski program i posebne namjene.

1. Brodogradnja

Felis Produkti d.o.o. ovlašteni je proizvođač odljevaka za brodogradnju. Odljevci se proizvode u klasi nelegiranih ugljičnih čelika te ugljično-manganskih čelika. Ovlaštenja su dobivena od klasifikacijskih društava: DNV, LR , GL, RINA, HRB, te BV. Sva ispitivanja i certifikati o kvaliteti su u skladu sa zahtjevima gore navedenih klasifikacijskih društava. Osnovni tip odljevaka koji predstavlja tu grupu odljevaka su razni odljevci kormila broda.

2. Strojogradnja

Felis Produkti je također ovlašten za proizvodnju dijelova za strojogradnju prema specifikacijama MAN B&W i Wärtsilä. U tu grupu proizvoda spadaju razni tipovi nosača temeljnog ležaja, lančanici, zupčanici, kućišta ležaja, razni nosači strojnih dijelova te ostali strojni dijelovi. Odljevci se isporučuju prema zahtjevima kupca kao grubo ili konačno strojno obrađeni u normaliziranom ili poboljšanom stanju ovisno o zahtjevanim mehaničkim osobinama.

3. Vagonogradnja

Već dugi niz godina u svom programu poduzeće u svom programu ima izradu odljevaka za vagonogradnju gdje posebno mjesto zauzimaju odljevci za okretna postolja vagona. Ti odljevci se isporučuju kao potpuno finalno obrađeni, te su kao takvi spremni za ugradnju kod kupca. Uz njih se izdaju i svi potrebni certifikati. Ti proizvodi se plasiraju na domaćem tako na i na većini europskog tržišta.

4. Ventilski program

Ljevaonica ima višedesetljetnu tradiciju u izradi ventilskog programa gdje se proizvode razni tipovi ventila od nekoliko kilograma do 6 tona netto težine. Izrada ventila može biti vezana uz visoko-serijsku proizvodnju a također i uz izradu pojedinačnih odljevaka. Ventili se proizvode od ugljičnih, niskolegiranih, te legiranih čelika za izradu sigurnosnih ventila kvalitete C12A i WC9 koji se uglavnom prodaju na inozemnom tržištu.Ovisno o zahtjevima kupaca izdaju se i svi potrebni certifikati.

5. Odljevci za posebne namjene

Felis Produkti u svojem proizvodnom programu ima i najrazličitije vrste odljevaka koji ispunjavaju posebne zahtjeve u odnosu na svoju primjenu.
Odljevci otporni na habanje odgovaraju svim zahtjevima čvrstoće i žilavosti te zahtjevima visokog opterećenja na habanje. Ti odljevci nalaze svoju primjenu u kamenolomima i industriji cementa.
Odljevci otporni na visoke temperature proizvode se od visokolegiranih Cr-Ni-Mo čelika koji imaju svoju široku primjenu kod izrade parnih i plinskih turbina . Visokovatrostalni odljevci se također koriste u cementnoj i industriji nafte.
Odljevci otporni na kemijski agresivne medije primjenjuju se u izradi turbina i pumpi te različitih strojnih dijelova u kemijskoj i prehrambenoj industriji.
CE-ZA-R d.o.o. - podružnica LJEVAONICA - B.Adžije, Sisak, Hrvatska - Tel: 044/525-200 - Fax: 044/525-201 - email: felis@felis.cezar-zg.hr - web: www.felis.hr
Mapa web stranice